Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf Zuidema

Leerbedrijf zijn? Dat is geven en nemen.

Een stage in de praktijk is voor deelnemers aan een mbo-beroepsopleiding een verplicht onderdeel van hun opleiding. Die stage moet gevolgd worden bij een bedrijf dat ‘erkend’ is. Dat wil zeggen: dat het bedrijf voldoet aan voorwaarden om een kwalitatief goede stage te bieden.

Zuidema Groenvoorzieningen bv. is ook al een paar jaren een erkend Aequor leerbedrijf.

Een stage biedt voordelen voor zowel het leerbedrijf als de stagiair. De stagiair doet er de praktijkervaring op die hij voor zijn opleiding nodig heeft. Het leerbedrijf kan ook leren van stagiairs. Die brengen nieuwe kennis mee en kijken vanuit een onbevooroordeelde startsituatie naar processen in een bedrijf. Ook krijgt het bedrijf, via de stagiair, inzicht in het beroepsonderwijs.

Een stagiair kan ook motiverend werken voor de medewerkers van het bedrijf. Er is ongetwijfeld een medewerker die bereid is om als praktijkopleider (de begeleider van de stagiair in het bedrijf) op te treden om zijn vakkennis over te brengen. Bovendien is het op- en begeleiden van stagiairs ook goed voor de professionele ontwikkeling van de praktijkopleider zelf.

Bijkomend voordeel van het op- en begeleiden van stagiairs is dat een bedrijf in een vroeg stadium stagiairs kan selecteren als ‘medewerkers voor de toekomst’.