Tuinontwerp, aanleg & onderhoud

tuinontwerp tuinaanleg tuinonderhoud

Een originele, kleurrijke en afwisselende tuin ontwerpen is een vak apart.

Omdat dit een specialisme is, ligt het voor de hand om iemand met groene vingers en creativiteit in te schakelen, dit verhoogt de kans op een mooie tuin die aan al uw wensen voldoet. Of het nu uw achter of voortuin is, wij kunnen het voor u verzorgen.

Wij ontwerpen op basis van uw wensen, ideeën en budget een groene leefruimte die in alle seizoenen iets te bieden heeft.

tuinontwerp tuinaanleg tuinonderhoud

Waarom een tuinontwerp laten maken?

  • U krijgt een goede indruk hoe uw tuin er na de aanleg uit zal zien
  •  Het gebruik van een tuinontwerp voorkomt teleurstellingen en dubbel werk
  • U kunt goed zien welk werk er in de tuin verzet moet worden en beslissen of u de tuin zelf aanlegt, of dat aan ons overlaat.

U kunt ook zelf wat proberen te maken! waarna wij u bij kunnen springen.

Neemt u gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden voor uw situatie. Samen maken we er iets moois van!  contact

tuinontwerp tuinaanleg tuinonderhoud

Tuinaanleg

Na goedkeuring van het ontwerp en offerte wordt er in goed overleg gestart met de tuinaanleg. Het aanleggen van een tuin vereist kennis, ervaring, vakmensen en het gereedschap om ervoor te zorgen dat de investering in uw tuin lang mee zal gaan.

Of het nu gaat om een kleine verandering, een complete renovatie of een compleet nieuwe tuin aanleg, we denken graag met u mee. Van grondwerk, het leggen van sierbestrating tot het aanbrengen van beplanting en de aanleg van waterpartijen.

Met onze werkwijze bent u ervan verzekerd dat wij als hovenier van het begin tot het eind betrokken zijn bij de tuinaanleg. Ook vinden we het zeer belangrijk ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk ongemak heeft tijdens de aanleg.

Aan de hand van folders, foto’s en voorbeelden maken we u attent op verschillende materialen voor gebruik in de tuin, we kunnen alles leveren op het gebied van sierbestrating, tuinhout, vijvers, meststoffen, beplanting, natuursteen etc. en dit zowel voor een klassieke tot een moderne tuin.Zuidema Groenvoorzieningen beschikt over de kennis, ervaring, vakmensen en het gereedschap om ervoor te zorgen dat de investering in uw tuin lang mee zal gaan.

Wij staan garant voor een vakkundige aanpak van begin tot eind. Van tuinontwerp, tuinaanleg en onderhoud, tot de complete realisatie en aanleg van uw tuin.

tuinontwerp tuinaanleg tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Om lang te kunnen blijven genieten van uw tuin is regelmatig en vakkundig onderhoud een voorwaarde. Zo blijft uw tuin in topconditie. Uw tuin is continue in beweging en om ervoor te zorgen dat de tuin in optimale conditie blijft, zal er gewied, gesnoeid en bemest moeten worden. Planten groeien, onkruid schiet uit de grond en na enkele jaren is er van een mooi aangelegde tuin niets meer te zien. Voor sommige mensen is veel tuinonderhoud geen bezwaar, anderen laten dit liever aan de vakman over. In dat geval zijn wij u graag van dienst.

Wij verzorgen incidenteel tuinonderhoud zoals het snoeien van bomen en struiken, verwijderen van onkruid, bemesten, gazonreparatie, of het maaien van het gazon tijdens uw vakantie, schoonmaken van bestrating enz.

Er zijn diverse mogelijkheden denkbaar: van een periodiek onderhoud, alleen snoeiwerk, of maandelijks uw tuin bijhouden, in overleg met u wordt een passend plan gemaakt.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

Voor- en/of najaarsbeurt van de tuin: schoonmaken, spitten, bemesten, beplanting opnieuw opzetten, bollen planten, bladruimen, enz. tuinaanleg

Onderhoudscontracten: hierbij wordt volgens een contract gewerkt, waarin omschreven staat wat, wanneer en hoe vaak iets gedaan wordt.

Dit kan dus een contract voor een heel jaar zijn of een mix van deze mogelijkheden, op uw wensen afgestemd, bijvoorbeeld wel het tuinonderhoud van de borders, maar niet het maaien van het gazon, omdat u dat zelf graag wilt doen. U kunt hier veel kanten mee op, zodat u optimaal van uw tuin kunt genieten. Ook als u zelf graag tuiniert, kunnen er momenten zijn waar u tijd en deskundigheid te kort komt om het onderhoud zelf uit te voeren. In dat geval bieden wij een vakkundige oplossing.

Neemt u gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden voor uw situatie. Samen maken we er iets moois van!  contact