Werken langs het spoor

Voor Ijzerman BV (onderdeel van Volker Stevin) verzorgen wij een compleet pakket aan
spoordijk onderhoud. Wij zijn hiervoor BTR gecertificeerd.


Wij onderhouden de schouwpaden zodat deze goed begaanbaar blijven voor hulpdiensten, visuele inspecties van de rails en inspecties van rail gerelateerde objecten. Wij maaien de shouwpaden met speciaal voor ons gebouwde maai/hark combinaties. Deze machines zijn zo smal dat het treinverkeer geen last heeft van de werkzaamheden. Dit werk wordt uitgevoerd onder het toeziend oog van veiligheidspersoneel.
Ook bomen en andere begroeiing langs het spoor worden door ons onderhouden zodat deze geen gevaar opleveren voor de bovenleiding. Mocht er toch een calamiteit plaatsvinden bijvoorbeeld door storm dan zijn wij 24/7 bereikbaar om het op te lossen.


Het onkruid tussen de rails en op opstelterreinen behandelen wij met bestrijdingsmiddel. Deze werkzaamheden vinden plaats tijdens de nachtelijke uren als er geen treinverkeer is.

Het slootonderhoud langs de spoordijken wordt ook door ons verzorgd, zodat het dijklichaam kan ontwateren en het vee niet in de spoorbermen kan komen.


Bij diverse stedelijke locaties staan geluidsschermen begroeid met Hedera, die worden een aantal keer per jaar geknipt.

Voor de zwanen die langs de spoorlijn broeden zijn op diverse locaties zogenaamde “Zwanenlinten” geplaatst om aanrijdingen tussen zwaan en trein te voorkomen. Zuidema Groenvoorzieningen zorgt ervoor dat deze in tip top conditie blijven.

Neemt u gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden voor uw situatie. Samen maken we er iets moois van!  contact